روزشمار عملیات های دفاع مقدس

نوار زمان هشت سال جنگ تحمیلی

کد خبر : 50090
تاریخ خبر : 1399/04/18-17:37
تاریخ به روز رسانی : 1399/04/18-17:41
تعداد بازدید : 161
نسخه قابل چاپ

بیست وششم دی 1357

شاه و فرح فرودگاه مهرآباد را در ساعت سیزده وهشت دقیقه ترک کردند. درفرودگاه، بختیار ، دکتر جواد سعید (رئیس مجلس شورای ملی) و دکتر اردلان (وزیر دربار) و رئیس دفتر مخصوص، سپهبد بدره ای، سرلشگر قره باغی، سرلشکر نشاط و عده معدودی از نزدیکان او حضور داشتند.

بیست وششم دی 1357
شاه و فرح فرودگاه مهرآباد را در ساعت سیزده وهشت دقیقه ترک کردند. درفرودگاه، بختیار ، دکتر جواد سعید (رئیس مجلس شورای ملی) و دکتر اردلان (وزیر دربار) و رئیس دفتر مخصوص، سپهبد بدره ای، سرلشگر قره باغی، سرلشکر نشاط و عده معدودی از نزدیکان او حضور داشتند. شاه در پاسخ خبرنگار تلویزیون که از او پرسیده بود چه پیامی برای مردم دارد؟ فقط گریست. فرح که مسلطتر وخونسردتر بود، از بازگشت زودهنگامشان سخن گفت.
رادیوی دولتی، مسافرت شاه را موقتی و با هدف معالجه بیماری اش اعلام کرد. به محض انتشار این خبر ، چهره ایران تغییر یافت. مردم عزادار و غمزده وخشمگین، رنجها و کمبودهای خود را فراموش کردند و به خیابانها ریختند. موج شادی مهارناپذیری سراسرایران را فراگرفت. روزنامه های عصر که درعنوان آنها با درشت ترین حروف نوشته شده بود شاه رفت بر دست های مردم، روی دیوارها، پشت شیشه ها و هر جای ممکن دیگر دیده می شد، ماشین ها و موتورسیکلت ها با چراغ های روشن بوق های ممتد و آهنگ دار می زدند .
روی برف پاکن های رقصان، گل های میخک و دستمال های سفید در حرکت بود. شادی، همه را به رقص آورده بود، شعارهای آهنگین و طنزآلود همان لحظه ساخته و تکرار می شد. مردم می خواندند، دست می زدند، ازشادی می دویدند و مشت مشت شیرینی و نقل به هوا می ریختند.
در ساعات اولیه شب، همه گل فروشی ها و قنادی ها خالی شده بود. هزاران اسکناس که تصویرشاه را از وسط بریده بودند دست به دست می شد، باقی مانده مجسمه های شاه در سراسر ایران پایین کشیده شده. در وزارتخانه ها وسازمان های دولتی، تصاویر مختلفی از امام خمینی (ره) به جای عکس شاه نصب شد. در میان تمام این هیاهوی همه گیر و شادی شگفت آور، چهره هایی با نگرانی آشکار به این سو و آن سو می رفتند و با صدایی که از فرط فریادزدن گرفته بود ، خطاب به مردم می گفتند:
مواظب باشید ، خطر کودتا هست. بیست و هشت مرداد را از خاطر نبرید. عده ای نظیر همین حرف ها را برمقوا نوشته و بردست گرفته بودن : بیست وهشت مرداد سال 32 هم شاه رفت، اما با یک کودتا برگشت اما نگرانی این چهره های پرتجربه میانسال در میان قهقهه شاد و جوانانه مردم گم می شد.
همه چنان خوشحال بودند که احتمال هیچ خطری نمی توانست احساس شادی شان را از میان ببرد. سربازان به پادگان های خود بازگشته و اداره امور را به مردم وانهاده بودند، اما در اهواز، دزفول واندیمشک ، نظامیان مردمی راکه مشغول پایکوبی بودند، به مسلسل بسته و عده زیادی را به شهادت رسانده یا مجروح کردند.

برچسب ها :

نام*
ایمیل*
نظر*


© 1397 کلیه حقوق محفوظ است | طراحی وب سایت
x - »